Onafhankelijke wijkkrant voor Enschede-West

Jurgen van Houdt - mei 2019

De meivakantie zit er weer op. De kinderen zijn weer naar school en de agenda stroomt alweer aardig vol. Vaak ren je van het ene overleg naar het andere. En als het even kan, fiets of wandel ik graag van afspraak naar afspraak. En over wandelen gesproken ….
De meivakantie zit er weer op. De kinderen zijn weer naar school en de agenda stroomt alweer aardig vol. Vaak ren je van het ene overleg naar het andere. En als het even kan, fiets of wandel ik graag van afspraak naar afspraak. En over wandelen gesproken ….

Pas nog maakten Peter Reijnders van de wijkraad Pathmos, Timo Keuken (stadsdeelmanager), Nico Bolhuis (wijkregisseur) en ik een wandeling door Pathmos. Wat is dat een mooie wijk! Zoveel verrassende plekken, een verscheidenheid aan culturen en verschillende soorten woningen. Ik kan iedereen van harte aanbevelen deze wijkwandeling door prachtig Pathmos te maken. Er is een boekje van deze wandeling beschikbaar dat ook digitaal is te lezen via www.pathmos.nl.

Tijdens deze wandeling viel me op dat Pathmos een buurt is die echt ‘leeft’. Een buurt waar tijd is voor elkaar en voor een praatje op straat. Zo raakten we ook met een aantal mensen aan de praat. Ik vind het belangrijk om te horen wat bij u leeft. Wilt u een keer met mij praten, of mij nodig hebben voor een klus, kom dan naar mijn spreekuur op vrijdag in het servicecentrum West. Ik kom ook graag naar u toe. U kunt met Pauline Kuilder bellen of mailen voor een afspraak: p.kuilder@enschede.nl.

Wat me verder opviel is dat mensen trots zijn op hun buurt en op de Pathmos Meimarkt. Op 25 mei was die grootste en gezelligste rommelmarkt van Overijssel! Er was ook een muziekplein met verschillende live-optredens. Ik was er met bij met mijn gezin. We hebben ons erg vermaakt.

Er wordt in stadsdeel West van alles georganiseerd om de buurt niet alleen gezellig, veilig maar ook schoon te houden. En nu ik het daarover heb … wist u dat we onlangs extra afvalbakken hebben geplaatst? Dat hebben we gedaan omdat de hondenuitlaatplekken verdwijnen. Zo kunnen hondenbezitters datgene wat de hond achterlaat en waar anderen last van hebben, toch opruimen. Er is altijd wel een afvalbak in de buurt. Uiteraard zijn deze afvalbakken ook bedoeld voor zwerfafval. Samen zorgen we voor een schone en mooie buurt.

Mooi wordt het ook op Stadsveld. Daar nadert de inrichting van de openbare ruimte rond het winkelcentrum zijn afronding. Het is nu nog een beetje kaal nu een aantal bomen moest worden gekapt, maar er worden weer nieuwe bomen terug geplant. Het duurt wel weer even voordat alles groeit en bloeit. Ik kom er gauw een kijkje nemen. Wie weet zie ik u dan.

Jurgen van Houdt
© 2019 | mail de redactie