Onafhankelijke wijkkrant voor Enschede-West

Jurgen van Houdt - juli 2019

Nog maar even en dan begint de zomervakantie alweer. Heerlijk om er even met mijn gezin tussenuit te gaan. Ondertussen is het hier in Enschede ook genieten van zomerse temperaturen.
Nog maar even en dan begint de zomervakantie alweer. Heerlijk om er even met mijn gezin tussenuit te gaan. Ondertussen is het hier in Enschede ook genieten van zomerse temperaturen.

Anders dan goede weersverwachtingen laat de financiële zomernota een minder zonnige kant zien. Ondanks economische voorspoed moeten we als gemeente weer fors bezuinigen. Toch is er voor stadsdeel West goed nieuws, zoals voor Boekelo met MFA De Zweede en de Museum Buurtspoorweg.

Goed nieuws is er ook voor het Oogstplein in Stadsveld. Er is overeenstemming bereikt met de Vereniging Van Eigenaren over de renovatiewerkzaamheden. Zoals het er nu naar uitziet wordt hier in het eerste kwartaal van 2020 mee begonnen. Ook pakken we dan de openbare ruimte aan, met meer groen en aandacht voor een goede afwatering van het regenwater. Het duurt nog even, maar dan heeft het stadsdeel West er weer een mooie plek blij met meer groen en minder tegels.

Het is ook mooi en groen geworden in Oost Boswinkel. Na jaren van hard werken is er een mooie, duurzame wijk ontstaan. Ik ben ontzettend trots op de manier waarop we samen met de mensen uit de wijk, De Woonplaats en aannemers de plannen voor deze wijk hebben gemaakt. Het resultaat is prachtig geworden. Het project werd op 18 juni feestelijk afgesloten met muziek en lekkere hapjes en drankjes bij het Nije Terphoes.

Naast het Pleintjespark zijn er nog drie andere kunstpleintjes. Om het gebied zo goed mogelijk in te passen zijn hier en daar struiken geplant en is het terrein ingezaaid met wilde bloemen. Dit maakt het gebied aantrekkelijk voor vogels en insecten. En ook voor de bewoners, want er zijn ook wandelpaden met bankjes, speelobjecten en een ATB-pad aangelegd.

Wat ook belangrijk is, is dat er in het Pleintjespark een waterberging van 750 kubieke meter is geplaatst. Deze berging moet het overtollige regenwater opvangen bij hevige regenbuien. U kunt ook helpen om wateroverlast te beperken door minder tegels en meer groen in uw tuin. Door uw tuin minder te verharden wordt uw tuin niet alleen comfortabeler, maar komen er ook meer vogels en vlinders. Fijn voor u en goed voor het klimaat. Wil u hier meer over weten, kijk dan eens op de site www.groenblauwenschede.nl

U kunt natuurlijk ook altijd bij mij op het spreekuur komen in het Servicecentrum West. U kunt met Pauline Kuilder bellen of mailen voor een afspraak: p.kuilder@enschede.nl Wie weet, zie ik u dan nog voor de zomerpauze.

In ieder geval wens ik u allen een hele fijne zomer!

Jurgen van Houdt
© 2019 | mail de redactie