Onafhankelijke wijkkrant voor Enschede-West

Jurgen van Houdt - oktober 2019

Inmiddels is het ‘gewone’ leven na de zomervakantie weer begonnen. Ik hoop dat u allen een fijne tijd hebt gehad. Nu is het de kunst om het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden.
Inmiddels is het ‘gewone’ leven na de zomervakantie weer begonnen. Ik hoop dat u allen een fijne tijd hebt gehad. Nu is het de kunst om het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden.

Het Pathmos Zomerfeest van begin september bracht ons stadsdeel in ieder geval weer in zomerse sferen. Ook dit jaar was het feest, dat alweer voor de 17e keer werd georganiseerd, erg geslaagd. Er was voor iedereen wat te doen: een dj, optredens, straattheater, kraampjes met snuisterijen en versnaperingen. Een prachtig feest dat niet alleen deze mooie, historische buurt met elkaar verbindt maar de hele stad. Mijn complimenten voor de organisatie.

En er was meer te vieren in Enschede west. Op 21 september mochten we de Krajicek Playground in Boswinkel (her)openen. Er is die dag door medewerkers van Yalp, de Rabobank, Power en vrijwilligers van de jeu-de-boules-club heel hard gewerkt om het terrein een upgrade te geven. Geweldig hoeveel werk er in één dag is verzet. En wat een grootse speel- en ontmoetingsplaats heeft dit opgeleverd. Echt een aanwinst voor West! Daarom wil ik iedereen die op wat voor manier aan deze upgrade heeft bijgedragen nogmaals hartelijk bedanken. Ga er vooral eens kijken.

Dit weekend is het ook weer feest bij de Boswinkel Boulevard. Nog zo’n spetterend buurtfeest georganiseerd voor en door bewoners en de wijkondernemers in samenwerking met de gemeente Enschede. Vorig jaar was het een groot succes. Ook dit jaar is er voor iedereen weer genoeg te beleven. Ik hoop er met mijn gezin weer bij te zijn. U ook?

Natuurlijk is het niet alleen maar feest in West. Er worden ook zaken aangepakt, zoals de verkeersveiligheid. Eén van de acties, uit het met de wijk ontwikkelde wijkverkeersplan Boswinkel, was het aanpakken van de oversteekplaats aan de Wethouder Beversstraat, ter hoogte van het uitvaartcentrum. In samenwerking met het Bewonersteam Boswinkel hebben we hier belijning aangebracht. Een mooi voorbeeld. Gaaf dat de ZuidWester erbij was.

Ik kan me voorstellen dat u misschien ook met een idee rondloopt om uw buurt, wijk of straat veiliger of mooier te maken. Graag kom ik dan bij u langs om te zien en te horen wat er speelt. Ik zie uw uitnodiging graag tegemoet. Uiteraard kunt u natuurlijk ook altijd bij mij op het spreekuur komen in het servicecentrum West. Belt u dan even voor het maken van een afspraak?

Jurgen van Houdt, wethouder van stadsdeel Enschede-West
© 2020 | mail de redactie